Unleash the Magic Blog

Waar is mijn energie?
Daar zitten wij, gezellig samen, even wat drinken in de stad. Mijn vriendin en ik hebben afgesproken. Het is al een tijdje geleden dat wij afgesproken hadden. Maar je kent het wel, te druk met werken en de kinderen. Wat is het een prachtige dag en het is gezellig druk in de stad. Ik vroeg haar hoe het met haar gaat. Ze begint meteen te vertellen, hoe lastig het op haar werk is. Er is zoveel werk wat niet af komt. Hoe druk haar kinderen zijn en dat ze problemen heeft met haar man. Hij laat elke keer zijn zooi liggen en zij kan het weer opruimen. Na elke afspraak met haar heb ik nergens meer energie voor. Ook als ik haar aan de telefoon heb, weet ze elke keer weer mijn energie op te zuigen. Begrijp me niet verkeerd, wij kennen elkaar vanaf de lagere school en onze vriendschap ik altijd gebleven. Ze is echt een lieve vriendin hoor. Ze staat ook altijd klaar voor mij. Alleen heeft ze altijd grootse verhalen en vaak niet positief. Ik weet niet hoe ik het anders kan doen, of wat ik er aan kan doen. Haar onderbreken of er wat van zeggen durf ik niet. Straks vat ze het verkeerd op. Dit verhaal vertelde iemand mij laatst op het schoolplein. Ze zat er echt mee. Ze weet geen raad en voelt haar ellendig onder. Ik herkende dit zo, ik had dit vroeger soms met mijn moeder. Als ik een dag met haar op pad was dan kon je mij erna ook opvegen. Nu ik mijzelf kan beschermen en goed bij mijzelf kan blijven is het totaal anders. Herken jij je hier ook in? Dan heb ik een oefening voor je, die je kan helpen om jezelf te beschermen. Het vraagt even geduld. Als je in zo’n situatie zit, adem dan heel rustig naar je buik. Ga eens te raden waarom je op dat moment energie voelt weg trekken. Wat gebeurt er in je lichaam, in je gedachten en ik je emoties. Komt dat door haar verhaal, heb jij je energie niet onder controle, of laat je je leiden door haar verhalen? Door rustig en diep adem te halen heb je tijd om te voelen wat er gebeurt. Als je dit nu weet en er van bewust bent, kan je het veranderen. Hoe is dit voor jou? Laat hieronder in de comment je reactie achter of mail mij!
Over de schrijver
Reactie plaatsen